Tips på företagspresenter

Att välja rätt företagspresent kan vara en utmaning, men det är också en utmärkt möjlighet att stärka relationer och visa uppskattning. En genomtänkt present kan förmedla ett budskap av värdering och uppskattning, vilket är särskilt viktigt i en affärsmiljö. Nyckeln ligger i att välja något som är både personligt och professionellt, något som speglar företagets identitet och samtidigt uppskattas av mottagaren. Det finns mängder av företag som erbjuder företagspresenter och företagsgåvor för alla möjliga tillfällen, årstider och högtider.

Tänk på detta när du väljer företagsgåvor

  1. Målgrupp: Vem är mottagaren? Anpassa presenten efter personens intressen och position.
  2. Budget: Sätt en realistisk budget som speglar värdet av din affärsrelation utan att vara överdriven.
  3. Praktiskt värde: Är presenten något som mottagaren faktiskt kommer att använda?
  4. Företagets värderingar: Se till att presenten överensstämmer med företagets etik och värderingar.
  5. Unikhet: En unik present kan göra ett starkare intryck än en generisk.
  6. Kolla upp vad som gäller: Det finns vissa regler att förhålla sig till när det gäller julklappar och andra gåvor till anställda. Läs mer på skatteverket.se.

Sommarpresenter

Sommarpresenter för företag är ett fantastiskt sätt att visa uppskattning för anställda och klienter under en lättsam och ofta ledig tid på året. Det är viktigt att välja presenter som är lämpliga för säsongen och som kan ge mottagaren en känsla av glädje och avkoppling. Här är några tips:

Personliga sommarupplevelser

Erbjud unika upplevelser som vinturer, spa-dagar eller golfpass. Dessa upplevelser är inte bara minnesvärda, men de ger också en möjlighet för mottagarna att koppla av och njuta av sommaren.

Sommarrelaterade produkter

Satsa på sommarrelaterade produkter som kvalitetsgrilltillbehör, picknickkorgar eller eleganta solglasögon. Dessa är inte bara praktiska utan också säsongsanpassade och uppskattade.

Miljövänliga alternativ

Miljövänliga presenter som återanvändbara vattenflaskor, ekologiska solkrämer eller hållbara strandhanddukar är inte bara tankfulla utan också bra för planeten.

Gourmetkorgar

En väl sammansatt gourmetkorg med en blandning av lokala och exotiska delikatesser kan vara en välkommen överraskning. Inkludera sommarfrukter, fina ostar och kanske en flaska lätt sommarvin.

Digitala upplevelser

I en tid då många jobbar på distans, kan digitala upplevelser som onlinekurser eller prenumerationer på ljudböcker vara mycket uppskattade.

Sport- och friluftsartiklar

Sommar är ofta synonymt med utomhusaktiviteter. Presenter som frisbeegolfset, vandringstillbehör eller en kvalitetsstrandmatta kan uppmuntra till hälsosam rekreation.

Julklappar

Julen är en tid för att visa uppskattning och god vilja, vilket gör det till ett perfekt tillfälle att ge företagspresenter. Julklappar till anställda och klienter kan bidra till att stärka relationer och sprida glädje. Här är några idéer för julklappar som kan göra ett bestående intryck:

Anpassade gåvor

Anpassade julklappar, såsom gravyrer på pennor, nyckelringar med företagslogo eller monogrammerade plånböcker, ger en personlig touch som uppskattas av mottagaren.

Kvalitetskontorstillbehör

Eleganta och praktiska kontorstillbehör som läderbundna anteckningsböcker, designade skrivbordslampor eller högkvalitativa pennset kan vara både användbara och stilfulla.

Högkvalitativa mattillbehör

För matälskare, överväg gourmetkorgar med fina choklader, kvalitetskaffe eller lyxiga tesorter. Detta är inte bara njutbara presenter, men också något som kan avnjutas under helgdagarna.

Wellness-relaterade gåvor

Wellness-produkter som massageverktyg, lyxiga badset eller aromaterapiljus kan hjälpa till att minska stress och främja avkoppling under den hektiska julperioden.

Tekniska gadgets

Tekniska gadgets som trådlösa laddare, smarta klockor eller högkvalitativa hörlurar är både trendiga och användbara, och de passar väl in i det moderna arbetslivet.

Kulturella upplevelser

Ge bort biljetter till teaterföreställningar, konserter eller konstutställningar. Dessa kulturella upplevelser erbjuder något unikt och är ett bra sätt att uppmuntra till att utforska lokala evenemang.

Påskgåvor

Påskgåvor i företagssammanhang kan vara ett roligt och kreativt sätt att fira vårens ankomst och visa uppskattning. Det är en tid då man kan vara lite mer lekfull med gåvorna samtidigt som man behåller en professionell ton. Här är några idéer:

Påsktema-kontorstillbehör

Erbjud kontorstillbehör med påsktema, som anteckningsblock och pennor med vårinspirerade mönster eller färger, vilket kan ge en fräsch känsla på arbetsplatsen.

Choklad och sötsaker

Påsk är för många synonymt med choklad. Överväg eleganta chokladaskar eller personligt utformade påskgodisförpackningar som kan förgylla mottagarens dag.

Vårblommor och växter

Skicka en vacker bukett vårblommor eller en liten växt som kan lysa upp kontoret eller hemmet. Detta är inte bara en vacker gest, utan också ett sätt att bringa naturen inomhus.

Hantverk och DIY-kits

Kreativa DIY-kits, som kan inkludera allt från påskpyssel till hemmaodlingskit, erbjuder en rolig och engagerande aktivitet.

Eko-vänliga gåvor

Miljövänliga produkter som återanvändbara påskägg fyllda med ekologiska godisar eller hållbara livsstilsprodukter kan vara både uppskattade och ansvarsfulla val.

Påskmatkorgar

En korg fylld med traditionella påskdelikatesser som påskbakelser, konserverad lax eller gourmetostar kan vara en smakfull och uppskattad gåva.

Gåvokort

Gåvokort är en flexibel och uppskattad presentidé som låter mottagaren själv välja sin gåva. De är praktiska, anpassningsbara och kan täcka en mängd olika intressen och behov. Här är några kreativa sätt att ge bort gåvokort:

Lokala upplevelser

Gåvokort till lokala restauranger, spa-anläggningar eller äventyrsaktiviteter. Detta stödjer lokala företag samtidigt som det erbjuder en unik upplevelse för mottagaren.

Onlinekurser och utbildningar

Gåvokort för onlinekurser eller workshops inom olika områden, som matlagning, fotografering eller programmering. Detta är perfekt för den kunskapstörstande mottagaren.

Bokhandel och e-böcker

Gåvokort till bokhandlare eller för e-böcker är en utmärkt gåva för läsälskare, och de ger mottagaren friheten att välja sina favoritböcker.

Musik och underhållning

Gåvokort för musikstreamingtjänster, filmuthyrning eller digitala spelplattformar. Dessa är perfekta för dem som uppskattar underhållning och avkoppling.

Välgörenhet

Gåvokort där mottagaren får välja en välgörenhetsorganisation att donera till. Detta är en meningsfull present som visar socialt ansvar och medvetenhet.

Shopping

Gåvokort från populära butiker eller online-marknadsplatser. De är ett säkert kort för dem som uppskattar möjligheten att själva välja sin present.